Hoe verpak je ... Taxidermie: een opgezette everzwijnkop ?

Verpakking van een opgezette everzwijnkop voor luchtvracht.

Verpakken van industriële goederen voor export. Da's de Deufol kernactiviteit. Maar we verpakken ook kunst, antiek, vintage meubelen en zelfs dieren... levende en opgezette dieren!

Het Deufol verpakkingsteam op Brussels Airport verpakte recent een opgezette everzwijnkop voor export per luchtvracht. Een verhaal over extreme fragiliteit & precisie.

Stap 1: opmeting en verpakkingseisen

Het opmeten van het te verpakken product is altijd de eerste stap. Het opmeten van de opgezette everzwijnkop was bijzonder, onder meer omdat de everzwijnkop moest ondersteund worden. Op basis van de metingen werd de grootte van de kist én het ontwerp van het ondersteunend binnenwerk bepaald.
Hoe verpak je een opgezet dier voor export?


Verpakken van een opgezet dier in een ISPM 15 houten kist voor export per luchtvracht

Stap 2: verpakking in de exportkist

We maakten een kist van multiplex en vol hout op maat van de everzijnkop. Voldoende stevig, ISPM 15 conform én vlot transporteerbaar met een vorkheftruck.

De klant vroeg om de everzwijnkop hangend te verpakken. Hiervoor hebben we een extra balk voorzien, waar we de everzwijnkop aan vastmaakten.


Stap 3: bescherming tegen schokken, sluiting en markering

De houten kist alleen beschermde de everzwijnkop onvoldoende. Dus bracht het verpakkingsteam extra beschermende mousse aan. Op maat van de everzwijnkop. De mousse beschermt de everzijnkop tegen schokken, schuren en trillen tijdens transport. 

De kop hing stevig vast in de kist en werd extra ondersteund met houten balkjes voorzien van schokdempende mousse. 

De kist werd gesloten met schroeven in plaats van met spijkers, zodat het openen en sluiten gemakkelijk en zonder schade kan gebeuren (bijv. tijdens douanecontrole).

De kist werd voorzien van de noodzakelijke ISPM 15 en andere markeringen.

Exportverpakking voor een opgezet everzwijnHouten ISPM15 exportkist voor luchtvracht

Klaar voor export per luchtvracht! Met dank aan de Deufol verpakkingsploeg op Brussels Airport. Met dank aan onze klant APC Logistics België!

Heb je een uniek stuk te verpakken? Contacteer ons dan zeker!

Bel ons: +32 (0)3 488 21 92

Mail ons: belgium@deufol.com



Hoe verpak je ... Taxidermie: een opgezette everzwijnkop ?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x