Hoe verpak je een...LEGO schaalmodel van een HITACHI EX2000 graafmachine?

Tom van www.legoschaalmodellen.be kreeg de opdracht van Hitachi Construction Middle East Corporation om een LEGO schaalmodel van hun HITACHI EX2000 graafmachine te bouwen.

Hij werkte ongeveer 140 uur aan deze schoonheid: Op schaal 1/20 — met ongeveer 17,000 onderdelen — niet gelijmd (alleen op een paar cruciale plaatsen) — en mobiel (draaibaar en verrijdbaar).

Een uniek stuk. Dat per luchtvracht naar zijn bestemming moest.

LEGO schaalmodel van de HITACHI EX2000 verpakken

Tom kwam terecht bij DEUFOL, waar we — naast expertise in het verpakken van industriële goederen — ook ervaring en expertise hebben in het verpakken van kunst, antiek, vintage meubelstukken, oldtimers en allerhande andere unieke en waardevolle stukken.

We verpakten het LEGO schaalmodel van de HITACHI EX2000 voor export per luchtvracht, als volgt:


Het LEGO schaalmodel werd vastgezet in een houten kader op een houten vloer.

Aan de zijkanten en onderaan werd zelfklevend schokabsorptie materiaal voorzien, om het product te beschermen tegen krassen en schokken.

LEGO schaalmodel van de HITACHI EX2000 verpakken voor export

Waar nodig werd het LEGO schaalmodel ondersteund of vastgezet met houten balkjes waarop steeds  schokabsorptie materiaal is voorzien.

LEGO HITACHI EX2000 fixeren in de exportverpakking

LEGO HITACHI EX2000 fixeren in de luchtvrachtverpakking

LEGO HITACHI EX2000 fixeren in de transportverpakking


De exportkist — op maat gemaakt — bestaat uit wanden van multiplex 9 mm dik, met een volhouten vloer en interne verstevigingen binnenin. Volledig ISPM 15 conform.

Het geheel is met vijzen samen gezet zodat het makkelijk en veilig kan geopend worden op bestemming (of voor een douanecontrole)

LEGO HITACHI EX2000 fixeren in een ISPM 15 exportkistDe houten kist is makkelijk met een heftruck te transporteren, en voldoende stevig om gestapeld te worden.

De houten kist is aan de buitenzijde voorzien van duidelijke markeringen. Om te tonen dat ze ISPM 15 conform is, en om aan te geven hoe ze moet behandeld worden.

Deufol exportverpakking voor export van een LEGO model per luchtvracht

Moet je een waardevol stuk transporteren? Zorg dat het degelijk verpakt wordt en onbeschadigd op bestemming aankomt. Laat het verpakken door een verpakkingsbedrijf als DEUFOL.

Bel ons: +32 (0)3 488 21 92

Mail ons: belgium@deufol.comHoe verpak je een...LEGO schaalmodel van een HITACHI EX2000 graafmachine?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x