6 augustus 2021

Verpakking van een zware en buitenmaatse vracht - De 251 ton installatie van Siemens.

Een op maat gemaakte verpakkingsoplossing voor een buitenmaatse en zeer zware lading.

In deze blog presenteren we met trots één van DEUFOL's meest bijzondere industriële verpakkingsprojecten. Voor dit project moesten we een 251 ton compressor verpakken voor zeevracht. Een enorme en zeer zware lading, waarvoor een op maat gemaakte industriële verpakkingsoplossing nodig was.

Deufol houten ISPM 15 breakbulk exportkist voor 253 ton compressor

De planning van een verpakkingsproject van 251 ton.

Siemens, een een wereldspeler die zich toelegt op elektrificatie, automatisering en digitalisering, nam contact met ons op. Met de opdracht om een volledige installatie in 1 stuk te verpakken. Tot nog toe één van de zwaarste goederen tot nog toe door Deufol verpakt. Een plug-and-play compressor van 251 ton moest professioneel en veilig verpakt worden voor zeetransport naar Korea. Een uitdaging die zonder zorgvuldige voor bereiding en planning niet te realiseren zou zijn. De eerste stap was dan ook om samen met Siemens de exacte transport- en verpakkingseisen vast te leggen en de hele operatie stap voor stap te plannen. Na een doordachte planning werd een deskundig team van verpakkingsprofessionals naar de Siemens-vestiging in Duisburg gestuurd om de verpakking ter plaatse door te voeren.

Elke stap van het verpakkingsproces werd in detail gepland, voorbereid en uitgevoerd. Elk onderdeel van de verpakking werd op maat gemaakt. Alleen op die manier kon worden gegarandeerd dat de te verpakken compressor veilig op bestemming zou aankomen.

Verpakking met Deufol VCI beschermende folie voor export van een 253 ton compressor

De stalen transportbodem en beschermende VCI folie.

De eerste stap was  de vakkundige montage van een stalen vloerconstructie die de basis vormde van de verpakking. De 251 ton zware machine werd vervolgens met de grootste zorg op de stalen vloer geplaatst en vastgezet. 

De stalen bodem en de machine werd verpakt in beschermende VCI folie met extra VCI materiaal om ze te beschermen tegen vochtigheid en om corrosie te voorkomen. Tijdens transport en stockage. Alle afzonderlijke onderdelen werden ook in VCI folie geconserveerd. 

De op maat gemaakte houten ISPM 15 gecertificeerde kist.

De volgende stap was de montage van de houten kist.

De panelen van de volhouten kist - van ISPM 15 gecertificeerd hout - werden vooraf in detail ontworpen en geproduceerd, en werden ter plaatse samengesteld tot één grote kist.

Dit werd gedaan met behulp van kranen die alles netjes op de juiste plaats positioneerden waar de Deufol verpakkers ze aan de stalen bodem en elkaar bevestigden. 

De kist werd verstevigd met stalen structuren om te voorkomen dat ze tijdens het hijsen zou beschadigd worden. Nadien werd het deksel geplaatst. Bovenaan werd een extra regenbestendige folie aangebracht.

Deufol houten ISPM 15 industriële exportverpakking voor zeevracht van een 253 ton installatie

Het voorzien van de bevestigingspunten en de markering van de kist.

Deufol scheepsvracht markeringen op een breakbulk kist


De laatste horde in het verpakkingsproces was het voorzien van meerdere bevestigingspunten op de kist. Deze werden nauwkeurig geplaatst  zodat men de machine tijdens transport degelijk kan vastmaken. Zo wordt schade aan de machine of de verpakking tijdens het transport voorkomen. 

De markering op de verpakking zorgt voor een duidelijke identificatie van het pakket op de reisweg en op de bestemming. 

Inclusief de markeringen van Siemens en Deufol.

Het vervoer naar de kade en de verlading op het schip.


Na het verpakken, binnen in het gebouw, moest de enorme stukgoedkist naar de kade van de haven worden gebracht. Om via de binnenvaart te worden verscheept naar de haven van Antwerpen.

Hiervoor gebruikte het team een modulair transportsysteem voor zware lading. Terwijl het team elke stap op de voet volgde, werd de enorme kist tot aan de kade van de haven gereden.

Daar werd ze met een drijvende kraan op een binnenvaartschip geladen en verscheept naar de haven van Antwerpen, voor de finale verscheping naar Korea.


Deufol uitzonderlijk transport van breakbulk exportvracht

Bekijk hier de video:


Deufol, jouw partner voor het verpakken van buitenmaatse en zware goederen.

Moet jij grote en zware ladingen verpakken en verzenden? Ben je op zoek naar een professioneel verpakkingsbedrijf om je te helpen bij jouw projecten?

Doe een beroep op Deufol voor industriële verpakkingen en transportprojecten. Wij helpen je graag verder!


Bel ons: +32 (0)3 488 21 92

Mail ons: belgium@deufol.comVerpakking van een zware en buitenmaatse vracht - De 251 ton installatie van Siemens.

Hou rekening met de ISPM 15 richtlijn voor houten verpakkingsmateriaal bij export.

Wat is de ISPM15? Wat betekent het voor jouw export en exportverpakking? Hoe voorkom je dat jouw vracht door de douane geblokkeerd wordt omdat ze niet voldoet aan ISPM15? Lees er hier meer over!

17 augustus 2022

Lees meer

De bruin gemarmerde stinkwants (BMSB) maatregelen voor import in Australië en Nieuw-Zeeland.

Exporteer je naar Australië en Nieuw-Zeeland? Hou rekening met de seizoensgebonden maatregelen over de bruin gemarmerde stinkwants (BMSB). Lees er hier meer over.

12 augustus 2022

Lees meer

Vermijd blokkering van je goederen met Deufol ConPLY.

Verpak je exportvracht met de DEUFOL ConPLY verpakking. Een exportverpakking van hoogwaardig materiaal en niet geclassificeerd als massief hout. Zo vermijd je problemen bij douanecontroles op basis van de ISPM 15 richtlijn.

1 oktober 2020

Lees meer

Tips voor een succesvolle industriële verhuis

Sta je op het punt een machine, een productielijn, of misschien zelfs een hele fabriek te verhuizen? Lees onze tips voor een vlotte industriële verhuis.

22 juli 2022

Lees meer

8 tips voor het verschepen van grote en zware goederen (breakbulk zendingen)

Jouw goederen onbeschadigd op de plaats van bestemming krijgen is belangrijk. Voor grote en zware goederen, die niet in gestandaardiseerde zeecontainers of vrachtwagens passen (soms ook wel breakbulkzendingen genoemd), kan dat een uitdaging zijn. Bekijk hier onze 8 tips voor het verschepen van grote en zware goederen.

9 februari 2022

Lees meer

DEUFOL en het Agoria Solar Team: sponsoring verlengd én versterkt!

DEUFOL is sinds 2017 trotse sponsor van het Agoria Solar team. Een team ingenieursstudenten dat met een zelf ontworpen én gebouwde zonnewagen wereldwijd races rijdt en prijzen pakt! We verlengen ons engagement tot eind 2024. En we breiden onze sponsoring uit. Zodat het team — zoals het een top team betaamt — op professionele wijze rond de wereld kan.

8 april 2022

Lees meer

Verpakkingsmateriaal webshop

Je wil je goederen zelf verpakken? Hiervoor kan je vanaf nu op de DEUFOL WEBSHOP terecht. Je vindt er verpakkingen en verpakkingsmaterialen waar DEUFOL, als professionele verpakker, dagelijks mee werkt. Verpak je goederen degelijk. Bestel je verpakkingsmateriaal bij Deufol!

18 januari 2022

Lees meer

Deufol bouwt een extra magazijn in de haven van Antwerpen.

Het is zover. De grondwerken voor de bouw van het extra magazijn op de site van Deufol Port of Antwerp zijn gestart! We bouwen er een nieuwe hal voor stockage en verpakking van industriële (breakbulk) vracht. Met deze uitbreiding verhogen we onze capaciteit met een extra magazijn van 5.460 m2. Een volgende stap in de uitbouw van Deufol Port of Antwerp, een maritieme HUB voor consolidatie, stockage en verpakking van industriële goederen!

26 oktober 2021

Lees meer

Voorbeeld industriële verpakking: ISPM 15 houten exportkist + isolatie + elektrische verwarming.

Bekijk onze case study over industriële verpakking: een ISPM 15-conforme houten exportkist voor maritiem transport, met extra isolatie en geïntegreerde elektrische verwarming. Om vorstvrij transport van breakbulk lading te garanderen. Naar Siberië. In de winter!

9 augustus 2021

Lees meer

Deufol Lier, Port of Antwerp en Brussels Airport: VCA (her-)certificatie!

Dikke proficiat aan alle collega’s van Deufol Lier, Deufol Port of Antwerp en Deufol Brussels Airport! Ze doorstonden met glans de audits voor de hernieuwing van het VCA certificaat. De bevestiging dat in de sites van Deufol Lier, Port of Antwerp en Brussels Airport de Deufol collega’s veilig en goed georganiseerd werken. En dat ook dat de Deufol mobiele teams, die bij jou ter plaatse op het bedrijf komen verpakken, dat in alle veiligheid doen!

7 juli 2021

Lees meer

Deufol Port of Antwerp verhoogt de opslagcapaciteit: palletstellingen voor 5.000 palletplaatsen erbij!

Deufol Port of Antwerp verhuisde in 2020 naar de nieuwe locatie op Kaai 414 aan het Churchilldok. Het blijft niet bij de verhuis alleen. Deufol bouwt deze site uit tot een performante en veelzijdige HUB voor industriële exportverpakking en logistiek.

21 juni 2021

Lees meer

De Deufol mobiele verpakkingsteams. Nu beter dan ooit uitgerust. Met de Deufol mobiele gereedschapswagen!

De Deufol mobiele verpakkingsteams komen op allerhande werven en werkvloeren terecht. Daar gereedschap beheren, goed en veilig opbergen, makkelijk terugvinden, niets verliezen… Om vlot en veilig te werken. Voor onze klanten. Voor jou! Da's een uitdaging! En dat gaan we nu verbeteren. Met de nieuwe Deufol mobiele gereedschapswagen.

Lees meer

Case study: industriële verhuizing. Van België naar China.

Een volledig machinepark van 17 zware machines, met bijhorende randapparatuur en infrastructuur. Verhuizen van een fabriek in België naar China. Dringend. Dat was de uitdaging waarvoor onze klant ons contacteerde. Lees hier hoe Deufol het aanpakte.

Lees meer

Jouw industriële verpakkings- en logistieke expert in Polen.

De DEUFOL groep breidt uit naar Polen, Gdańsk. Vanaf het voorjaar van 2021, zullen wij onze verpakking & logistieke diensten aanbieden vanuit deze nieuwe locatie. Ontdek hier wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen!

Lees meer

BREXIT en de ISPM 15 richtlijn voor houten verpakking: wat met je export van de EU naar het VK?

Na brexit (sinds 1 januari 2021) geldt de ISPM 15 richtlijn voor houten exportverpakking. Hoe ga je om met stuwhout en houten verpakkingen bij export van de EU naar het Verenigd Koninkrijk? Lees hier wat je moet doen om blokkering van je vracht naar het VK te voorkomen.

25 januari 2021

Lees meer

Hoe kies je de juiste industriële verpakking voor je product?

Het is van cruciaal belang dat je goederen in perfecte staat op de plaats van bestemming aankomen. De juiste verpakking is belangrijk. Die is afhankelijk van je product en de transport- en opslagcondities. Hieronder vindt je de vragen die wij stellen om de juiste verpakkingsoplossing te kiezen.

Lees meer

DEUFOL Port of Antwerp verhuist naar Churchilldok, Kaai 414

Deufol Port of Antwerp verhuist naar een nieuwe locatie in de haven van Antwerpen: Vanaf 1 juni 2020 bedienen we je vanuit het Churchilldok, kade 414. Op deze nieuwe site, in het centrum van het Breakbulk-gebied in de haven, bieden wij je het volledige aanbod van Deufol Industriële Verpakkings- en Logistieke diensten aan. Om jouw Supply Chain naar een niveau hoger te tillen! De 40.000 m² grote, multimodaal geconnecteerde locatie (Water - Spoor - Baan) met een magazijn van 9000 m2 is AEO gecertificeerd.

19 mei 2020

Lees meer

COVID-19: DEUFOL WAREMME BLIJFT DE ZORGSECTOR BELEVEREN: DANKJEWEL! PROFICIAT! DOE ZO VOORT!

Deufol Waremme verdeelde de voorbije 3 weken meer dan 20.000 m3 aan gezondheidsproducten vanuit ons EDC aan ziekenhuizen en apotheken. Een record! DIKKE DANK U! Aan onze collega's die ondanks deze moeilijke tijden het beste van zichzelf blijven geven om tijdige leveringen te garanderen. Trots dat DEUFOL deel is van de toeleveringsketen om het Coronavirus te bestrijden!

24 maart 2020

Lees meer

Deufol verhuist een hoogtechnologische productielijn van België naar US.

Voor een klant in de sector van meetinstrumenten heeft Deufol recent een productielijn verhuisd van België naar USA. Deze verhuis was een “turnkey project”. De productielijn moest perfect werkend terug opgeleverd worden op de nieuwe locatie. We namen alles voor onze rekening: Demontage – Verpakking – Transport & Douane – Uitpakken en Montage. Industriële Verhuis: een Deufol expertise!

3 februari 2020

Lees meer

DEUFOL SUPPLY CHAIN SOLUTIONS TEAM: START!

DEUFOL start in 2020 in Benelux & Frankrijk met een DEUFOL SUPPLY CHAIN SOLUTIONS TEAM. We leiden onze collega's op zodat ze (beter) gewapend zijn om jou bij te staan in het analyseren en verbeteren van je logistiek management. Want DEUFOL staat voor een complete verpakkings- en logistieke dienstverlening op maat!

22 januari 2020

Lees meer

Deufol Saint-Nabord: Inhuldiging van de uitbreiding van het magazijn. Meer dan een hectare gewijd aan medische producten!

Deufol breidde zijn magazijn in Saint-Nabord - het Frans distributiecentrum voor Lohmann & Rauscher - uit met 3000 m2. Een goede reden om een feestje te organiseren!

28 maart 2019

Lees meer

Deufol Export Packaging Engineering workshop

Hoe de meest geschikte exportverpakking ontwerpen? Dat is maatwerk: Op maat van de transportroute: zee, lucht, weg? Op maat van het product: Zwaar of licht? Groot of klein? Breekbaar of robuust? Corrosie, temperatuur of schokgevoelig? ... Dit is wat DEUFOL-collega's leren in de DEUFOL BOX ENGINEERING WORKSHOPS. Zoals vandaag in Lier.

22 maart 2019

Lees meer

Deufol HOUThalen goes HOUT!!

Een mooi beeld bij Deufol Technics in Houthalen deze week: De eerste houten exportverpakkingen gebouwd en geleverd! Vanaf krijgt u van ons in Houthalen, naast expertise in staal, ook expertise in Exportverpakking! Een nieuwe stap om onze Industriële Verpakkingsservice in regio Limburg te versterken.

14 november 2018

Lees meer

Het Punch Powertrain Solar Team brengt een bezoek aan Deufol.

Gisteren bezocht het Punch Powertrain Solar Team sponsor Deufol. De raceauto 'Punch II' (3e in BRIDGESTONE WORLD SOLAR CHALLENGE 2017!) werd gepresenteerd aan het Deufol-personeel op onze Lier-site. In oktober neemt Punch II deel aan de CARRERA SOLAR ATACAMA in Chili, de zwaarste race voor solarcars ter wereld. Deufol zal opnieuw 'topklasse' verpakkingen leveren voor de 'topklasse' auto en materialen zodat ze veilig in Chili aankomen. Hopelijk brengt Punch II een medaille mee naar huis! Duimen maar!

25 juli 2018

Lees meer

Deufol ondertekent het VIL Charter Duurzame Logistiek!

Deufol streeft naar economische rentabiliteit mét respect voor mens en milieu. Want wij dragen mee de verantwoordelijkheid voor de generatie van morgen!

19 juli 2018

Lees meer

Ontdek hoe Deufol uw importstromen beheert, ook van producten die nog giftige gassen bevatten.

Als u goederen importeert, is vlot op de markt te brengen van uw producten essentieel voor uw bedrijf. Goederenontvangst, douane-inklaring, kwaliteitscontroles, (re-) verpakking & (her-) etikettering, opslag & verzending naar uw klanten ... het is cruciaal om het tijdig, efficiënt en veilig te doen.

11 juni 2018

Lees meer

Deufol - Digital Champion 2018

Digitale competentie, niet alleen als een buzzword of belofte, maar consequent bedacht, ontwikkeld en geprogrammeerd en uiteindelijk beschikbaar gesteld als apps in onze eigen cloud.

26 maart 2018

Lees meer

Deufol maakt een veilige verpakking voor de Siemens racecar op zijn weg naar Las Vegas.

Door gebruik te maken van onze expertise, is het duidelijk dat Siemens niet wil gokken voor ze in Las Vegas aankomen! Deufol wil Siemens bedanken voor het vertrouwen!

8 november 2017

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x