12 augustus 2022

De bruin gemarmerde stinkwants (BMSB) maatregelen voor import in Australië en Nieuw-Zeeland.

Wat is de bruin gemarmerde stinkwants (Brown Marmorated Stink Bug - BMSB)? 

De bruin gemarmerde stinkwants (Brown Marmoted Stink Bug of afgekort BMSB) is een insect uit de familie van de wantsen. Het beschermt zich van belagers door een specifieke geur. De BMSB voedt zich met planten, groenten en fruit. Ze doorboren hun eten, wat veel schade veroorzaakt. 

De BMSB overwintert in droge en donkere plaatsen zoals huizen, voertuigen en containers. Dit laatste is een probleem, omdat de BMSB zich op deze manier snel over de wereld kan verspreiden met landbouwplagen tot gevolg. 

wat is de bruin gemarmerde stinkwants

Waarom nemen Australië en Nieuw-Zeeland maatregelen tegen de bruin gemarmerde stinkwants (BMSB)?

 

Australië en Nieuw-Zeeland maatregelen tegen de bruin gemarmerde stinkwants

De bruin gemarmerde stinkwants (BMSB) vormt een groot risico voor de land- en tuinbouw in zowel Australië als Nieuw-Zeeland.  

Daarom nemen Australië en Nieuw-Zeeland elk jaar tijdelijke maatregelen voor de import van goederen op hun grondgebied. 

Voor welke goederen en transporten gelden de bruin gemarmerde stinkwants maatregelen voor import in Australië en Nieuw-Zeeland? 

De maatregelen gelden voor alle door Australië en Nieuw-Zeeland als hoog-risico en risico aangeduide goederen die verscheept worden vanuit risicolanden. 

De BMSB-maatregelen gelden voor verschepingen van 1 september tot en met 30 april. 

De BMSB-maatregelen gelden voor goederen die per zeevracht verscheept worden. Het gaat dus om breakbulk vracht, voertuigen, overmaats en zwaar materiaal, maar ook zeecontainers vallen onder de BMSB-regels. 

In de lijst met een 40-tal risicolanden staan de meeste landen van het noordelijk halfrond, waaronder ook België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. 

Toepassingsgebied maatregelen bruin gemarmerde stinkwants voor import in Australië en Nieuw-Zeeland?

Wat moet je doen als de bruin gemarmerde stinkwants maatregelen voor import in Australië en Nieuw-Zeeland voor jouw zending gelden? 

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen: 

  • Hoog-risico goederen voor BMSB zijn o.a. hout, kurk, tapijten, allerhande metalen of voorwerpen daaruit gemaakt, elektrische installaties en machines en zoveel meer …  

Hoog-risico goederen moeten verplicht behandeld worden.  

  • Risico goederen zijn o.a. papier, karton, plastic, rubber, allerhande chemicaliën etc.

Risico goederen worden steekproefsgewijs geïnspecteerd.

Wat doen tegen BMSB voor export naar Australië

Als jouw goederen in geen van beide categorieën vallen, maar verpakt zijn samen met hoog-risico of risico goederen, vallen ze ook onder die BMSB-maatregelen. 


Je hoog-risico vracht kan op twee manieren tegen de BMSB behandeld worden.

Hittebehandeling die de BMSB doodt. Voordeel van deze methode is dat het gebruik van giftige producten vermeden wordt.  

Hittebehandeling kan in de zeecontainer gebeuren of in hittekamers voor breakbulk vracht. 

Hittebehandeling van goederen tegen BSMB voor export naar Australië

DEUFOL - fumigatie tegen BMSB

Fumigatie of begassen, waardoor de BMSB gedood wordt.  

Fumigatie gebeurt met methylbromide of zwavelfluoride. 

Beide behandelingen dienen te gebeuren door een erkend behandelaar.  


Hoog-risico breakbulk vracht moet worden behandeld vóór aankomst (offshore). Ook Flat Rack en Open Top containers, of elke niet volledig gesloten container wordt als Breakbulk aanzien. 

Behandelen van breakbulk vracht tegen BMSB

Het op voorhand of ter plaatse behandelen van containervracht tegen BMSB


Hoog-risico containervracht die aankomt in gesloten en verzegelde containers met 6 harde wanden kan voor aankomst worden behandeld (offshore), of ter plaatse (onshore) op containerniveau. 

Wat als jouw vracht onder de BMSB-maatregelen valt, en je hebt niet de nodige maatregelen genomen? 

Is je hoog-risico vracht niet door een erkend behandelaar behandeld tegen BMSB, dan gebeurt het volgende: 

  • Goederen in containers worden voor behandeling op het vasteland doorgestuurd. 

  • Breakbulk wordt geweigerd en doorgestuurd voor uitvoer. 

Hoe kan Deufol je helpen?  

De behandeling en verpakking van goederen die onder de BMSB-maatregelen vallen, kan een hele uitdaging zijn. 

De DEUFOL verpakkingsexperts zijn op de hoogte van de BMSB-maatregelen voor zeevracht naar Australië en Nieuw-Zeeland. Wij kunnen – indien nodig – de juiste behandeling voor je vracht voorzien, en verpakken alles conform de BMSB-maatregelen en andere internationale richtlijnen. 

Contacteer een DEUFOL verpakkingsexpert voor het verpakken van jouw zending naar Australië en Nieuw-Zeeland: 

Bel ons: +32 (0)3 488 21 92

Mail ons: belgium@deufol.com

De bruin gemarmerde stinkwants (BMSB) maatregelen voor import in Australië en Nieuw-Zeeland.

Hou rekening met de ISPM 15 richtlijn voor houten verpakkingsmateriaal bij export.

Wat is de ISPM15? Wat betekent het voor jouw export en exportverpakking? Hoe voorkom je dat jouw vracht door de douane geblokkeerd wordt omdat ze niet voldoet aan ISPM15? Lees er hier meer over!

17 augustus 2022

Lees meer

DEUFOL NODIGT JE UIT OP ANTWERP XL 2022. REGISTREER JE GRATIS.

DEUFOL, wereldleider in Industriële verpakking & toeleveringsketen nodigt je uit op AntwerpXL 2022. Kom naar onze stand G84. AntwerpXL is hét evenement gewijd aan breakbulk, projectlading, RoRo, heavy lift en maritieme logistiek. Kom met ons praten over de uitdagingen en problemen in jouw verpakking & Supply Chain.

1 augustus 2022

Lees meer

Tips voor een succesvolle industriële verhuis

Sta je op het punt een machine, een productielijn, of misschien zelfs een hele fabriek te verhuizen? Lees onze tips voor een vlotte industriële verhuis.

22 juli 2022

Lees meer

DEUFOL en het Agoria Solar Team: sponsoring verlengd én versterkt!

DEUFOL is sinds 2017 trotse sponsor van het Agoria Solar team. Een team ingenieursstudenten dat met een zelf ontworpen én gebouwde zonnewagen wereldwijd races rijdt en prijzen pakt! We verlengen ons engagement tot eind 2024. En we breiden onze sponsoring uit. Zodat het team — zoals het een top team betaamt — op professionele wijze rond de wereld kan.

8 april 2022

Lees meer

8 tips voor het verschepen van grote en zware goederen (breakbulk zendingen)

Jouw goederen onbeschadigd op de plaats van bestemming krijgen is belangrijk. Voor grote en zware goederen, die niet in gestandaardiseerde zeecontainers of vrachtwagens passen (soms ook wel breakbulkzendingen genoemd), kan dat een uitdaging zijn. Bekijk hier onze 8 tips voor het verschepen van grote en zware goederen.

9 februari 2022

Lees meer

Verpakkingsmateriaal webshop

Je wil je goederen zelf verpakken? Hiervoor kan je vanaf nu op de DEUFOL WEBSHOP terecht. Je vindt er verpakkingen en verpakkingsmaterialen waar DEUFOL, als professionele verpakker, dagelijks mee werkt. Verpak je goederen degelijk. Bestel je verpakkingsmateriaal bij Deufol!

18 januari 2022

Lees meer

Nood aan verpakking of opslag? Ook in de eindejaarsperiode staat Deufol voor je klaar!

We hebben allemaal nood aan een betrouwbare logistieke en verpakking. Het hele jaar door. Ook in de eindejaarsperiode staat Deufol voor je klaar! Bekijk hier de Deufol teams in België. Hun adres, contactgegevens en openingsuren.

16 december 2021

Lees meer

Deufol bouwt een extra magazijn in de haven van Antwerpen.

Het is zover. De grondwerken voor de bouw van het extra magazijn op de site van Deufol Port of Antwerp zijn gestart! We bouwen er een nieuwe hal voor stockage en verpakking van industriële (breakbulk) vracht. Met deze uitbreiding verhogen we onze capaciteit met een extra magazijn van 5.460 m2. Een volgende stap in de uitbouw van Deufol Port of Antwerp, een maritieme HUB voor consolidatie, stockage en verpakking van industriële goederen!

26 oktober 2021

Lees meer

DEUFOL is trotse sponsor van het Agoria Solar team 2021 - 2022!

Voor de derde keer op rij is Deufol sponsor van het Belgische Agoria Solar Team van de KUL. Een team van ingenieursstudenten die de uitdaging aangaan om een 100% door de zon aangedreven racewagen te ontwerpen en te produceren om deel te nemen aan internationale races wereldwijd. Deufol levert gratis de juiste transportverpakking voor de auto en alle toebehoren. En zorgt voor de documentatie voor het transport van de gevaarlijke goederen.

5 oktober 2021

Lees meer

Voorbeeld industriële verpakking: ISPM 15 houten exportkist + isolatie + elektrische verwarming.

Bekijk onze case study over industriële verpakking: een ISPM 15-conforme houten exportkist voor maritiem transport, met extra isolatie en geïntegreerde elektrische verwarming. Om vorstvrij transport van breakbulk lading te garanderen. Naar Siberië. In de winter!

9 augustus 2021

Lees meer

Verpakking van een zware en buitenmaatse vracht - De 251 ton installatie van Siemens.

Een van de zwaarste projecten ooit voor DEUFOL. Het verpakken van een 251-ton zware installatie van Siemens die in één stuk vervoerd moest worden. Van verpakken tot verschepen. Ontdek hier hoe onze specialisten dit project hebben aangepakt!

6 augustus 2021

Lees meer

Deufol Lier, Port of Antwerp en Brussels Airport: VCA (her-)certificatie!

Dikke proficiat aan alle collega’s van Deufol Lier, Deufol Port of Antwerp en Deufol Brussels Airport! Ze doorstonden met glans de audits voor de hernieuwing van het VCA certificaat. De bevestiging dat in de sites van Deufol Lier, Port of Antwerp en Brussels Airport de Deufol collega’s veilig en goed georganiseerd werken. En dat ook dat de Deufol mobiele teams, die bij jou ter plaatse op het bedrijf komen verpakken, dat in alle veiligheid doen!

7 juli 2021

Lees meer

Deufol Port of Antwerp verhoogt de opslagcapaciteit: palletstellingen voor 5.000 palletplaatsen erbij!

Deufol Port of Antwerp verhuisde in 2020 naar de nieuwe locatie op Kaai 414 aan het Churchilldok. Het blijft niet bij de verhuis alleen. Deufol bouwt deze site uit tot een performante en veelzijdige HUB voor industriële exportverpakking en logistiek.

21 juni 2021

Lees meer

De Deufol mobiele verpakkingsteams. Nu beter dan ooit uitgerust. Met de Deufol mobiele gereedschapswagen!

De Deufol mobiele verpakkingsteams komen op allerhande werven en werkvloeren terecht. Daar gereedschap beheren, goed en veilig opbergen, makkelijk terugvinden, niets verliezen… Om vlot en veilig te werken. Voor onze klanten. Voor jou! Da's een uitdaging! En dat gaan we nu verbeteren. Met de nieuwe Deufol mobiele gereedschapswagen.

Lees meer

Case study: industriële verhuizing. Van België naar China.

Een volledig machinepark van 17 zware machines, met bijhorende randapparatuur en infrastructuur. Verhuizen van een fabriek in België naar China. Dringend. Dat was de uitdaging waarvoor onze klant ons contacteerde. Lees hier hoe Deufol het aanpakte.

Lees meer

Jouw industriële verpakkings- en logistieke expert in Polen.

De DEUFOL groep breidt uit naar Polen, Gdańsk. Vanaf het voorjaar van 2021, zullen wij onze verpakking & logistieke diensten aanbieden vanuit deze nieuwe locatie. Ontdek hier wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen!

Lees meer

BREXIT en de ISPM 15 richtlijn voor houten verpakking: wat met je export van de EU naar het VK?

Na brexit (sinds 1 januari 2021) geldt de ISPM 15 richtlijn voor houten exportverpakking. Hoe ga je om met stuwhout en houten verpakkingen bij export van de EU naar het Verenigd Koninkrijk? Lees hier wat je moet doen om blokkering van je vracht naar het VK te voorkomen.

25 januari 2021

Lees meer

Hoe kies je de juiste industriële verpakking voor je product?

Het is van cruciaal belang dat je goederen in perfecte staat op de plaats van bestemming aankomen. De juiste verpakking is belangrijk. Die is afhankelijk van je product en de transport- en opslagcondities. Hieronder vindt je de vragen die wij stellen om de juiste verpakkingsoplossing te kiezen.

Lees meer

Vermijd blokkering van je goederen met Deufol ConPLY.

Verpak je exportvracht met de DEUFOL ConPLY verpakking. Een exportverpakking van hoogwaardig materiaal en niet geclassificeerd als massief hout. Zo vermijd je problemen bij douanecontroles op basis van de ISPM 15 richtlijn.

1 oktober 2020

Lees meer

DEUFOL Port of Antwerp verhuist naar Churchilldok, Kaai 414

Deufol Port of Antwerp verhuist naar een nieuwe locatie in de haven van Antwerpen: Vanaf 1 juni 2020 bedienen we je vanuit het Churchilldok, kade 414. Op deze nieuwe site, in het centrum van het Breakbulk-gebied in de haven, bieden wij je het volledige aanbod van Deufol Industriële Verpakkings- en Logistieke diensten aan. Om jouw Supply Chain naar een niveau hoger te tillen! De 40.000 m² grote, multimodaal geconnecteerde locatie (Water - Spoor - Baan) met een magazijn van 9000 m2 is AEO gecertificeerd.

19 mei 2020

Lees meer

Verstoort Covid-19 ook jouw logistieke keten?

Verstoort COVID-19 jouw logistiek? Heb je nood aan extra (tijdelijke) opslag van je goederen. Heb je nood aan logistieke ondersteuning zoals voorraadbeheer, opslag, verpakking en verzending van je producten? Deufol kan je helpen. In België en wereldwijd.

22 april 2020

Lees meer

COVID-19: DEUFOL WAREMME BLIJFT DE ZORGSECTOR BELEVEREN: DANKJEWEL! PROFICIAT! DOE ZO VOORT!

Deufol Waremme verdeelde de voorbije 3 weken meer dan 20.000 m3 aan gezondheidsproducten vanuit ons EDC aan ziekenhuizen en apotheken. Een record! DIKKE DANK U! Aan onze collega's die ondanks deze moeilijke tijden het beste van zichzelf blijven geven om tijdige leveringen te garanderen. Trots dat DEUFOL deel is van de toeleveringsketen om het Coronavirus te bestrijden!

24 maart 2020

Lees meer

Deufol verhuist een hoogtechnologische productielijn van België naar US.

Voor een klant in de sector van meetinstrumenten heeft Deufol recent een productielijn verhuisd van België naar USA. Deze verhuis was een “turnkey project”. De productielijn moest perfect werkend terug opgeleverd worden op de nieuwe locatie. We namen alles voor onze rekening: Demontage – Verpakking – Transport & Douane – Uitpakken en Montage. Industriële Verhuis: een Deufol expertise!

3 februari 2020

Lees meer

DEUFOL SUPPLY CHAIN SOLUTIONS TEAM: START!

DEUFOL start in 2020 in Benelux & Frankrijk met een DEUFOL SUPPLY CHAIN SOLUTIONS TEAM. We leiden onze collega's op zodat ze (beter) gewapend zijn om jou bij te staan in het analyseren en verbeteren van je logistiek management. Want DEUFOL staat voor een complete verpakkings- en logistieke dienstverlening op maat!

22 januari 2020

Lees meer

Deufol Saint-Nabord: Inhuldiging van de uitbreiding van het magazijn. Meer dan een hectare gewijd aan medische producten!

Deufol breidde zijn magazijn in Saint-Nabord - het Frans distributiecentrum voor Lohmann & Rauscher - uit met 3000 m2. Een goede reden om een feestje te organiseren!

28 maart 2019

Lees meer

Deufol Export Packaging Engineering workshop

Hoe de meest geschikte exportverpakking ontwerpen? Dat is maatwerk: Op maat van de transportroute: zee, lucht, weg? Op maat van het product: Zwaar of licht? Groot of klein? Breekbaar of robuust? Corrosie, temperatuur of schokgevoelig? ... Dit is wat DEUFOL-collega's leren in de DEUFOL BOX ENGINEERING WORKSHOPS. Zoals vandaag in Lier.

22 maart 2019

Lees meer

Deufol HOUThalen goes HOUT!!

Een mooi beeld bij Deufol Technics in Houthalen deze week: De eerste houten exportverpakkingen gebouwd en geleverd! Vanaf krijgt u van ons in Houthalen, naast expertise in staal, ook expertise in Exportverpakking! Een nieuwe stap om onze Industriële Verpakkingsservice in regio Limburg te versterken.

14 november 2018

Lees meer

VCA certificatie

Op 31 Juli 2018 ontvingen onze sites Deufol Lier en Deufol Port of Antwerp - na vlekkeloos verlopen audits - hun hernieuwd VCA-certificaat! U kan dus blijven rekenen op onze mobiele teams, die bij u veilig en kwalitatief verpakkingswerk komen leveren. Meer weten? Contacteer ons via belgium@deufol.com !

13 augustus 2018

Lees meer

Het Punch Powertrain Solar Team brengt een bezoek aan Deufol.

Gisteren bezocht het Punch Powertrain Solar Team sponsor Deufol. De raceauto 'Punch II' (3e in BRIDGESTONE WORLD SOLAR CHALLENGE 2017!) werd gepresenteerd aan het Deufol-personeel op onze Lier-site. In oktober neemt Punch II deel aan de CARRERA SOLAR ATACAMA in Chili, de zwaarste race voor solarcars ter wereld. Deufol zal opnieuw 'topklasse' verpakkingen leveren voor de 'topklasse' auto en materialen zodat ze veilig in Chili aankomen. Hopelijk brengt Punch II een medaille mee naar huis! Duimen maar!

25 juli 2018

Lees meer

Deufol ondertekent het VIL Charter Duurzame Logistiek!

Deufol streeft naar economische rentabiliteit mét respect voor mens en milieu. Want wij dragen mee de verantwoordelijkheid voor de generatie van morgen!

19 juli 2018

Lees meer

Interview met Deufol in de Supply Chain-bijlage bij Trends van 21 juni.

Een klant die zijn goederen uit handen geeft moet op beide oren kunnen slapen. Die garantie bieden wij.” Aan het woord is Ralph Mertens, business development manager bij de verpakkingsmultinational Deufol.

21 juni 2018

Lees meer

Ontdek hoe Deufol uw importstromen beheert, ook van producten die nog giftige gassen bevatten.

Als u goederen importeert, is vlot op de markt te brengen van uw producten essentieel voor uw bedrijf. Goederenontvangst, douane-inklaring, kwaliteitscontroles, (re-) verpakking & (her-) etikettering, opslag & verzending naar uw klanten ... het is cruciaal om het tijdig, efficiënt en veilig te doen.

11 juni 2018

Lees meer

Deufol - Digital Champion 2018

Digitale competentie, niet alleen als een buzzword of belofte, maar consequent bedacht, ontwikkeld en geprogrammeerd en uiteindelijk beschikbaar gesteld als apps in onze eigen cloud.

26 maart 2018

Lees meer

Deufol maakt een veilige verpakking voor de Siemens racecar op zijn weg naar Las Vegas.

Door gebruik te maken van onze expertise, is het duidelijk dat Siemens niet wil gokken voor ze in Las Vegas aankomen! Deufol wil Siemens bedanken voor het vertrouwen!

8 november 2017

Lees meer

De solarwagen van het Punch Powertrain Solar Team is klaar voor verzending!

Deufol is trots om deel uit te maken van het ondersteunende bedrijf voor het Belgische team. Deufol Lier heeft niet alleen een kist op maat voorzien voor het transport van de Solarauto, uitrusting en reserveonderdelen, maar heeft ook ervoor gezorgd dat de high-tech batterijen kunnen worden verzonden.

21 augustus 2017

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x