Case study: industriële verhuizing. Van België naar China.

De uitdaging: een industriële verhuizing, internationaal & dringend.

Een volledig machinepark. 17 zware machines, waarvan 12 te groot voor een standaard “drogen box” DV container. Met  bijhorende randapparatuur en infrastructuur. Goed voor 309 Ton aan materiaal!
Dringend te verhuizen. Van de fabriek in België naar China. Zonder vertragingen. Zonder schade.
Dat was de uitdaging waarvoor onze klant ons contacteerde.

 De Deufol aanpak: 

1. Opmeten ter plaatse, bepalen plan van aanpak en prijsberekening

Na het eerste contact op vrijdag middag stonden onze verhuisexperten op maandagochtend ter plaatse! Gegevens werden verzameld, machines opgemeten & wensen besproken.

We stelden een plan van aanpak op, inclusief timing en we berekende de kostprijs.

2. Demontage en transport naar de Deufol HUB in de haven van export

Deufol industriële verhuizingen wereldwijd

Deufol kan – met inzet van goed uitgeruste mobiele teams  - verpakken op locatie. Maar hier kozen we ervoor om het kostenefficiënt te verpakken in de Deufol HUB in de haven van Antwerpen.

Na demontage transporteerden we de installaties van de fabriek naar de Deufol HUB. Deels per uitzonderlijk transport – 15 vrachtwagens -  en deels met normaal transport  - 10 vrachtwagens.

3. Zeewaardige verpakking en containerstuwing in de Deufol HUB te Antwerpen

Deufol breakbulk industriële verpakking

We verpakten machines en installaties in een zeewaardige verpakking, geschikt voor breakbulk- en containertransport naar China.

Voor alles werd een corrosie werende bescherming voorzien: aluminiumfolie met droogmiddel. 

De installaties die in een standaard container pasten werden op houten bodems geplaatst en in zeecontainers gestuwd. 

De machines die te groot waren voor een standaard container (OOG, Out of Gauge) verpakten we in een zeewaardige kist: een houten bodem met OSB wanden en regenbestendige folie bovenaan. Met stalen verstevigingen voor veilig en schadevrij hijsen. De breakbulk kisten werden op flat racks gestuwd.

 Alles ISPM 15 conform, gecertificeerd en gemarkeerd. Met VGM (Verified Gross Mass) bepaling, noodzakelijk voor zeetransport.

De totale zending: 

 • 17 zware machines met randapparatuur
 • Verpakt in 19 kisten en op 12 bodems
 • 350 ton met een volume van 1150 m
 • Gestuwd op 12x40’ Flat Racks en in 10x40’ High Cube containers

4. Exportaangifte, verscheping en zeevracht

We verzorgden de douaneformaliteiten en organiseerden het zeetransport.

We regelden het transport van de containers leeg & vol (tractie). Daarna hebben we de verpakte vracht per binnenschip (lichter) vervoerd  van de Deufol HUB naar de exportkade (dankzij onze watergebonden locatie). Natuurlijk volgden we de zending op tot aankomst op bestemming.

De Deufol meerwaarde bij industriële verhuizing:

 • Snelle reactietijden.
 • Projectopvolging van A tot Z. 1 contactpersoon. Steeds bereikbaar.
 • Exportverpakking volledig in eigen beheer. ISPM15, HPE en SEI conform.
 • Grote capaciteit voor de grotere projecten. Zowel voor verpakking, als transport en opslag.
 • Verzamelen van je vracht in Deufol HUB’s in de verschillende exporthavens: de zeehavens van Antwerpen, Hamburg en Bremerhaven. En de Luchthavens van Brussel, Parijs en Frankfurt.
 • Extra diensten voor industriële verhuis zoals: douaneaangiften, transportorganisatie, demontage en montage op bestemming, continue monitoring van je vracht.
 • Jarenlange expertise en een wereldwijde aanwezigheid (90+ Deufol sites wereldwijd)

 

Sta je voor de uitdaging van een industriële verhuis

Heb je nood aan een betrouwbare expert voor demontage, verpakken en export

Of heb je veragen in verband met de Deufol Hub?     


Bel ons: +32 (0)3 488 21 92

Mail ons: belgium@deufol.comCase study: industriële verhuizing. Van België naar China.

Hou rekening met de ISPM 15 richtlijn voor houten verpakkingsmateriaal bij export.

Wat is de ISPM15? Wat betekent het voor jouw export en exportverpakking? Hoe voorkom je dat jouw vracht door de douane geblokkeerd wordt omdat ze niet voldoet aan ISPM15? Lees er hier meer over!

17 augustus 2022

Lees meer

De bruin gemarmerde stinkwants (BMSB) maatregelen voor import in Australië en Nieuw-Zeeland.

Exporteer je naar Australië en Nieuw-Zeeland? Hou rekening met de seizoensgebonden maatregelen over de bruin gemarmerde stinkwants (BMSB). Lees er hier meer over.

12 augustus 2022

Lees meer

Vermijd blokkering van je goederen met Deufol ConPLY.

Verpak je exportvracht met de DEUFOL ConPLY verpakking. Een exportverpakking van hoogwaardig materiaal en niet geclassificeerd als massief hout. Zo vermijd je problemen bij douanecontroles op basis van de ISPM 15 richtlijn.

1 oktober 2020

Lees meer

Tips voor een succesvolle industriële verhuis

Sta je op het punt een machine, een productielijn, of misschien zelfs een hele fabriek te verhuizen? Lees onze tips voor een vlotte industriële verhuis.

22 juli 2022

Lees meer

8 tips voor het verschepen van grote en zware goederen (breakbulk zendingen)

Jouw goederen onbeschadigd op de plaats van bestemming krijgen is belangrijk. Voor grote en zware goederen, die niet in gestandaardiseerde zeecontainers of vrachtwagens passen (soms ook wel breakbulkzendingen genoemd), kan dat een uitdaging zijn. Bekijk hier onze 8 tips voor het verschepen van grote en zware goederen.

9 februari 2022

Lees meer

DEUFOL en het Innoptus Solar Team: sponsoring verlengd én versterkt!

DEUFOL is sinds 2017 trotse sponsor van het Innoptus Solar team. Een team ingenieursstudenten dat met een zelf ontworpen én gebouwde zonnewagen wereldwijd races rijdt en prijzen pakt! We verlengen ons engagement tot eind 2024. En we breiden onze sponsoring uit. Zodat het team — zoals het een top team betaamt — op professionele wijze rond de wereld kan.

8 april 2022

Lees meer

Verpakkingsmateriaal webshop

Je wil je goederen zelf verpakken? Hiervoor kan je vanaf nu op de DEUFOL WEBSHOP terecht. Je vindt er verpakkingen en verpakkingsmaterialen waar DEUFOL, als professionele verpakker, dagelijks mee werkt. Verpak je goederen degelijk. Bestel je verpakkingsmateriaal bij Deufol!

18 januari 2022

Lees meer

Deufol bouwt een extra magazijn in de haven van Antwerpen.

Het is zover. De grondwerken voor de bouw van het extra magazijn op de site van Deufol Port of Antwerp zijn gestart! We bouwen er een nieuwe hal voor stockage en verpakking van industriële (breakbulk) vracht. Met deze uitbreiding verhogen we onze capaciteit met een extra magazijn van 5.460 m2. Een volgende stap in de uitbouw van Deufol Port of Antwerp, een maritieme HUB voor consolidatie, stockage en verpakking van industriële goederen!

26 oktober 2021

Lees meer

Voorbeeld industriële verpakking: ISPM 15 houten exportkist + isolatie + elektrische verwarming.

Bekijk onze case study over industriële verpakking: een ISPM 15-conforme houten exportkist voor maritiem transport, met extra isolatie en geïntegreerde elektrische verwarming. Om vorstvrij transport van breakbulk lading te garanderen. Naar Siberië. In de winter!

9 augustus 2021

Lees meer

Verpakking van een zware en buitenmaatse vracht - De 251 ton installatie van Siemens.

Een van de zwaarste projecten ooit voor DEUFOL. Het verpakken van een 251-ton zware installatie van Siemens die in één stuk vervoerd moest worden. Van verpakken tot verschepen. Ontdek hier hoe onze specialisten dit project hebben aangepakt!

6 augustus 2021

Lees meer

Deufol Lier, Port of Antwerp en Brussels Airport: VCA (her-)certificatie!

Dikke proficiat aan alle collega’s van Deufol Lier, Deufol Port of Antwerp en Deufol Brussels Airport! Ze doorstonden met glans de audits voor de hernieuwing van het VCA certificaat. De bevestiging dat in de sites van Deufol Lier, Port of Antwerp en Brussels Airport de Deufol collega’s veilig en goed georganiseerd werken. En dat ook dat de Deufol mobiele teams, die bij jou ter plaatse op het bedrijf komen verpakken, dat in alle veiligheid doen!

7 juli 2021

Lees meer

Deufol Port of Antwerp verhoogt de opslagcapaciteit: palletstellingen voor 5.000 palletplaatsen erbij!

Deufol Port of Antwerp verhuisde in 2020 naar de nieuwe locatie op Kaai 414 aan het Churchilldok. Het blijft niet bij de verhuis alleen. Deufol bouwt deze site uit tot een performante en veelzijdige HUB voor industriële exportverpakking en logistiek.

21 juni 2021

Lees meer

De Deufol mobiele verpakkingsteams. Nu beter dan ooit uitgerust. Met de Deufol mobiele gereedschapswagen!

De Deufol mobiele verpakkingsteams komen op allerhande werven en werkvloeren terecht. Daar gereedschap beheren, goed en veilig opbergen, makkelijk terugvinden, niets verliezen… Om vlot en veilig te werken. Voor onze klanten. Voor jou! Da's een uitdaging! En dat gaan we nu verbeteren. Met de nieuwe Deufol mobiele gereedschapswagen.

Lees meer

Jouw industriële verpakkings- en logistieke expert in Polen.

De DEUFOL groep breidt uit naar Polen, Gdańsk. Vanaf het voorjaar van 2021, zullen wij onze verpakking & logistieke diensten aanbieden vanuit deze nieuwe locatie. Ontdek hier wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen!

Lees meer

BREXIT en de ISPM 15 richtlijn voor houten verpakking: wat met je export van de EU naar het VK?

Na brexit (sinds 1 januari 2021) geldt de ISPM 15 richtlijn voor houten exportverpakking. Hoe ga je om met stuwhout en houten verpakkingen bij export van de EU naar het Verenigd Koninkrijk? Lees hier wat je moet doen om blokkering van je vracht naar het VK te voorkomen.

25 januari 2021

Lees meer

Hoe kies je de juiste industriële verpakking voor je product?

Het is van cruciaal belang dat je goederen in perfecte staat op de plaats van bestemming aankomen. De juiste verpakking is belangrijk. Die is afhankelijk van je product en de transport- en opslagcondities. Hieronder vindt je de vragen die wij stellen om de juiste verpakkingsoplossing te kiezen.

Lees meer

DEUFOL Port of Antwerp verhuist naar Churchilldok, Kaai 414

Deufol Port of Antwerp verhuist naar een nieuwe locatie in de haven van Antwerpen: Vanaf 1 juni 2020 bedienen we je vanuit het Churchilldok, kade 414. Op deze nieuwe site, in het centrum van het Breakbulk-gebied in de haven, bieden wij je het volledige aanbod van Deufol Industriële Verpakkings- en Logistieke diensten aan. Om jouw Supply Chain naar een niveau hoger te tillen! De 40.000 m² grote, multimodaal geconnecteerde locatie (Water - Spoor - Baan) met een magazijn van 9000 m2 is AEO gecertificeerd.

19 mei 2020

Lees meer

COVID-19: DEUFOL WAREMME BLIJFT DE ZORGSECTOR BELEVEREN: DANKJEWEL! PROFICIAT! DOE ZO VOORT!

Deufol Waremme verdeelde de voorbije 3 weken meer dan 20.000 m3 aan gezondheidsproducten vanuit ons EDC aan ziekenhuizen en apotheken. Een record! DIKKE DANK U! Aan onze collega's die ondanks deze moeilijke tijden het beste van zichzelf blijven geven om tijdige leveringen te garanderen. Trots dat DEUFOL deel is van de toeleveringsketen om het Coronavirus te bestrijden!

24 maart 2020

Lees meer

Deufol verhuist een hoogtechnologische productielijn van België naar US.

Voor een klant in de sector van meetinstrumenten heeft Deufol recent een productielijn verhuisd van België naar USA. Deze verhuis was een “turnkey project”. De productielijn moest perfect werkend terug opgeleverd worden op de nieuwe locatie. We namen alles voor onze rekening: Demontage – Verpakking – Transport & Douane – Uitpakken en Montage. Industriële Verhuis: een Deufol expertise!

3 februari 2020

Lees meer

DEUFOL SUPPLY CHAIN SOLUTIONS TEAM: START!

DEUFOL start in 2020 in Benelux & Frankrijk met een DEUFOL SUPPLY CHAIN SOLUTIONS TEAM. We leiden onze collega's op zodat ze (beter) gewapend zijn om jou bij te staan in het analyseren en verbeteren van je logistiek management. Want DEUFOL staat voor een complete verpakkings- en logistieke dienstverlening op maat!

22 januari 2020

Lees meer

Deufol Saint-Nabord: Inhuldiging van de uitbreiding van het magazijn. Meer dan een hectare gewijd aan medische producten!

Deufol breidde zijn magazijn in Saint-Nabord - het Frans distributiecentrum voor Lohmann & Rauscher - uit met 3000 m2. Een goede reden om een feestje te organiseren!

28 maart 2019

Lees meer

Deufol Export Packaging Engineering workshop

Hoe de meest geschikte exportverpakking ontwerpen? Dat is maatwerk: Op maat van de transportroute: zee, lucht, weg? Op maat van het product: Zwaar of licht? Groot of klein? Breekbaar of robuust? Corrosie, temperatuur of schokgevoelig? ... Dit is wat DEUFOL-collega's leren in de DEUFOL BOX ENGINEERING WORKSHOPS. Zoals vandaag in Lier.

22 maart 2019

Lees meer

Deufol HOUThalen goes HOUT!!

Een mooi beeld bij Deufol Technics in Houthalen deze week: De eerste houten exportverpakkingen gebouwd en geleverd! Vanaf krijgt u van ons in Houthalen, naast expertise in staal, ook expertise in Exportverpakking! Een nieuwe stap om onze Industriële Verpakkingsservice in regio Limburg te versterken.

14 november 2018

Lees meer

Het Punch Powertrain Solar Team brengt een bezoek aan Deufol.

Gisteren bezocht het Punch Powertrain Solar Team sponsor Deufol. De raceauto 'Punch II' (3e in BRIDGESTONE WORLD SOLAR CHALLENGE 2017!) werd gepresenteerd aan het Deufol-personeel op onze Lier-site. In oktober neemt Punch II deel aan de CARRERA SOLAR ATACAMA in Chili, de zwaarste race voor solarcars ter wereld. Deufol zal opnieuw 'topklasse' verpakkingen leveren voor de 'topklasse' auto en materialen zodat ze veilig in Chili aankomen. Hopelijk brengt Punch II een medaille mee naar huis! Duimen maar!

25 juli 2018

Lees meer

Deufol ondertekent het VIL Charter Duurzame Logistiek!

Deufol streeft naar economische rentabiliteit mét respect voor mens en milieu. Want wij dragen mee de verantwoordelijkheid voor de generatie van morgen!

19 juli 2018

Lees meer

Ontdek hoe Deufol uw importstromen beheert, ook van producten die nog giftige gassen bevatten.

Als u goederen importeert, is vlot op de markt te brengen van uw producten essentieel voor uw bedrijf. Goederenontvangst, douane-inklaring, kwaliteitscontroles, (re-) verpakking & (her-) etikettering, opslag & verzending naar uw klanten ... het is cruciaal om het tijdig, efficiënt en veilig te doen.

11 juni 2018

Lees meer

Deufol - Digital Champion 2018

Digitale competentie, niet alleen als een buzzword of belofte, maar consequent bedacht, ontwikkeld en geprogrammeerd en uiteindelijk beschikbaar gesteld als apps in onze eigen cloud.

26 maart 2018

Lees meer

Deufol maakt een veilige verpakking voor de Siemens racecar op zijn weg naar Las Vegas.

Door gebruik te maken van onze expertise, is het duidelijk dat Siemens niet wil gokken voor ze in Las Vegas aankomen! Deufol wil Siemens bedanken voor het vertrouwen!

8 november 2017

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x