25 januari 2021

BREXIT en de ISPM 15 richtlijn voor houten verpakking: Wat met je export van de EU naar het VK?

Na brexit geldt de ISPM 15 richtlijn voor houten verpakking ook voor export van de EU naar het VK. Wat moet je hiervoor doen?

Wat is ISPM 15 alweer? 

Om te vermijden dat levende, schadelijke organismen zich wereldwijd  kunnen verspreiden via houten verpakkingsmateriaal, moet dit materiaal voldoen aan de International Phytosanitary Measure 15 - of kortweg ISPM 15. Hout dat gebruikt wordt voor de  verpakking van vracht voor voor internationaal transport, of voor stuwing (vastzetten) van de vracht, bijvoorbeeld in containers moet phytosanitair worden behandeld en gemarkeerd. Dat voorkomt dat schadelijke organismen, zoals kevers en torren, meeliften op pallets, kisten of stuwhout.

Wat verandert Brexit aan ISPM 15, en wat betekent dit voor mij?

Voor de handel met landen buiten de Europese Unie is ISPM 15 van kracht.  Aangezien door de Brexit het VK geen deel meer uitmaakt van de EU dient verpakkingshout en stuwhout dat gebruikt wordt bij de handel tussen de EU-landen en het VK vanaf 01/01/2021  conform ISPM15 te zijn. En dus voorzien van het  IPPC-merkteken dat dit bevestigt. 

Als jouw vracht in houten verpakking  niet voldoet aan ISPM 15 kan ze bij controle door de douane geblokkeerd en teruggezonden worden. Met vertragingen en extra kosten voor jou tot gevolg.

Wat moet je doen om blokkering door de douane op basis van ISPM 15 te voorkomen?

Zorg ervoor dat je houten verpakking, pallets en stuwhout ISPM 15 conform is. En dat dit duidelijk en juist op de verpakking is aangegeven (door het IPPC merkteken met de identificatie van de houder van de ISPM15  vergunning). Je kan dit eventueel aanvullen met een ISPM 15 certificaat dat je bij de verzendingsdocumenten voegt.ISPM 15 verpakkingsrichtlijn markering

Wat kan DEUFOL voor je doen?

DEUFOL is, als internationaal verpakkingsbedrijf, ISPM 15 gecertifieerd. Alle Deufol sites die goederen voor export verpakken, in België en wereldwijd, hebben een ISPM 15 vergunning met de daarbij horende internationaal gekende vergunningsnummer. Deze plaatsen we op alle houten verpakking die we vervaardigen.

De Deufol ISPM 15 vergunningsnummers in België en Frankrijk:

Deufol Paris Airport

ISPM 15 FR-IF.08197

ISPM 15 verpakkingsrichtlijn markering Deufol Paris Airport

Deufol Brussels Airport

ISPM 15 BE-103618

ISPM 15 verpakkingsrichtlijn markering Deufol Brussels Airport

Deufol Port of Antwerp

ISPM 15 BE-56171

ISPM 15 verpakkingsrichtlijn markering Deufol Port of Antwerp

Deufol Lier

ISPM 15 BE-54120

ISPM 15 verpakkingsrichtlijn markering Deufol Lier

Zo zorgen we niet enkel voor de perfecte verpakking voor jouw product. We zorgen er ook voor dat ze niet geblokkeerd wordt bij een douanecontrole op ISPM 15.

Douanecontroles kunnen soms onverwacht en onbegrijpelijk streng zijn. Klanten die nog meer zekerheid wensen heeft Deufol het ConPLY verpakkingsgamma gecreëerd. 

Deufol ConPLY verpakking van hoogwaardig materiaal door ISPM 15 niet als hout geclassificeerdDeufol ConPLY exportkist ISPM 15 conform

Meer weten over ISPM 15, en het belang voor jouw export? 

Bel ons: +32 (0)3 488 21 92

Mail ons: belgium@deufol.com

Contactformulier

Zet hier je content

Zet hier je content

Zet hier je content

Zet hier je content


BREXIT en de ISPM 15 richtlijn voor houten verpakking: Wat met je export van de EU naar het VK?

Verpakkingsmateriaal webshop

Je wil je goederen zelf verpakken? Hiervoor kan je vanaf nu op de DEUFOL WEBSHOP terecht. Je vindt er verpakkingen en verpakkingsmaterialen waar DEUFOL, als professionele verpakker, dagelijks mee werkt. Verpak je goederen degelijk. Bestel je verpakkingsmateriaal bij Deufol!

Lees meer

Jouw industriële verpakkings- en logistieke expert in Polen.

De DEUFOL groep breidt uit naar Polen, Gdańsk. Vanaf het voorjaar van 2021, zullen wij onze verpakking & logistieke diensten aanbieden vanuit deze nieuwe locatie. Ontdek hier wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen!

Lees meer

Hoe kies je de juiste industriële verpakking voor je product?

Het is van cruciaal belang dat je goederen in perfecte staat op de plaats van bestemming aankomen. De juiste verpakking is belangrijk. Die is afhankelijk van je product en de transport- en opslagcondities. Hieronder vindt je de vragen die wij stellen om de juiste verpakkingsoplossing te kiezen.

Lees meer

Vermijd blokkering van je goederen met Deufol ConPLY.

Verpak je exportvracht met de DEUFOL ConPLY verpakking. Een exportverpakking van hoogwaardig materiaal en niet geclassificeerd als massief hout. Zo vermijd je problemen bij douanecontroles op basis van de ISPM 15 richtlijn.

1 oktober 2020

Lees meer

DEUFOL Port of Antwerp verhuist naar Churchilldok, Kaai 414

Deufol Port of Antwerp verhuist naar een nieuwe locatie in de haven van Antwerpen: Vanaf 1 juni 2020 bedienen we je vanuit het Churchilldok, kade 414. Op deze nieuwe site, in het centrum van het Breakbulk-gebied in de haven, bieden wij je het volledige aanbod van Deufol Industriële Verpakkings- en Logistieke diensten aan. Om jouw Supply Chain naar een niveau hoger te tillen! De 40.000 m² grote, multimodaal geconnecteerde locatie (Water - Spoor - Baan) met een magazijn van 9000 m2 is AEO gecertificeerd.

19 mei 2020

Lees meer

Verstoort Covid-19 ook jouw logistieke keten?

Verstoort COVID-19 jouw logistiek? Heb je nood aan extra (tijdelijke) opslag van je goederen. Heb je nood aan logistieke ondersteuning zoals voorraadbeheer, opslag, verpakking en verzending van je producten? Deufol kan je helpen. In België en wereldwijd.

22 april 2020

Lees meer

COVID-19: DEUFOL WAREMME BLIJFT DE ZORGSECTOR BELEVEREN: DANKJEWEL! PROFICIAT! DOE ZO VOORT!

Deufol Waremme verdeelde de voorbije 3 weken meer dan 20.000 m3 aan gezondheidsproducten vanuit ons EDC aan ziekenhuizen en apotheken. Een record! DIKKE DANK U! Aan onze collega's die ondanks deze moeilijke tijden het beste van zichzelf blijven geven om tijdige leveringen te garanderen. Trots dat DEUFOL deel is van de toeleveringsketen om het Coronavirus te bestrijden!

24 maart 2020

Lees meer

Deufol verhuist een hoogtechnologische productielijn van België naar US.

Voor een klant in de sector van meetinstrumenten heeft Deufol recent een productielijn verhuisd van België naar USA. Deze verhuis was een “turnkey project”. De productielijn moest perfect werkend terug opgeleverd worden op de nieuwe locatie. We namen alles voor onze rekening: Demontage – Verpakking – Transport & Douane – Uitpakken en Montage. Industriële Verhuis: een Deufol expertise!

3 februari 2020

Lees meer

DEUFOL SUPPLY CHAIN SOLUTIONS TEAM: START!

DEUFOL start in 2020 in Benelux & Frankrijk met een DEUFOL SUPPLY CHAIN SOLUTIONS TEAM. We leiden onze collega's op zodat ze (beter) gewapend zijn om jou bij te staan in het analyseren en verbeteren van je logistiek management. Want DEUFOL staat voor een complete verpakkings- en logistieke dienstverlening op maat!

22 januari 2020

Lees meer

DEUFOL SPONSORT HET AGORIA SOLAR TEAM

Voor de tweede keer op rij is Deufol sponsor van het Belgische AGORIA SOLAR-TEAM. Het is een team van ingenieursstudenten die de uitdaging aangaan om een 100% door de zon gedreven wagen te ontwerpen en te produceren om deel te nemen aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Deufol levert gratis de juiste verpakking voor de auto en alle accessoires, evenals de documentatie voor het transport van de gevaarlijke goederen.

15 juni 2019

Lees meer

Deufol Saint-Nabord: Inhuldiging van de uitbreiding van het magazijn. Meer dan een hectare gewijd aan medische producten!

Deufol breidde zijn magazijn in Saint-Nabord - het Frans distributiecentrum voor Lohmann & Rauscher - uit met 3000 m2. Een goede reden om een feestje te organiseren!

28 maart 2019

Lees meer

Deufol Export Packaging Engineering workshop

Hoe de meest geschikte exportverpakking ontwerpen? Dat is maatwerk: Op maat van de transportroute: zee, lucht, weg? Op maat van het product: Zwaar of licht? Groot of klein? Breekbaar of robuust? Corrosie, temperatuur of schokgevoelig? ... Dit is wat DEUFOL-collega's leren in de DEUFOL BOX ENGINEERING WORKSHOPS. Zoals vandaag in Lier.

22 maart 2019

Lees meer

Deufol HOUThalen goes HOUT!!

Een mooi beeld bij Deufol Technics in Houthalen deze week: De eerste houten exportverpakkingen gebouwd en geleverd! Vanaf krijgt u van ons in Houthalen, naast expertise in staal, ook expertise in Exportverpakking! Een nieuwe stap om onze Industriële Verpakkingsservice in regio Limburg te versterken.

14 november 2018

Lees meer

VCA certificatie

Op 31 Juli 2018 ontvingen onze sites Deufol Lier en Deufol Port of Antwerp - na vlekkeloos verlopen audits - hun hernieuwd VCA-certificaat! U kan dus blijven rekenen op onze mobiele teams, die bij u veilig en kwalitatief verpakkingswerk komen leveren. Meer weten? Contacteer ons via belgium@deufol.com !

13 augustus 2018

Lees meer

Het Punch Powertrain Solar Team brengt een bezoek aan Deufol.

Gisteren bezocht het Punch Powertrain Solar Team sponsor Deufol. De raceauto 'Punch II' (3e in BRIDGESTONE WORLD SOLAR CHALLENGE 2017!) werd gepresenteerd aan het Deufol-personeel op onze Lier-site. In oktober neemt Punch II deel aan de CARRERA SOLAR ATACAMA in Chili, de zwaarste race voor solarcars ter wereld. Deufol zal opnieuw 'topklasse' verpakkingen leveren voor de 'topklasse' auto en materialen zodat ze veilig in Chili aankomen. Hopelijk brengt Punch II een medaille mee naar huis! Duimen maar!

25 juli 2018

Lees meer

Deufol ondertekent het VIL Charter Duurzame Logistiek!

Deufol streeft naar economische rentabiliteit mét respect voor mens en milieu. Want wij dragen mee de verantwoordelijkheid voor de generatie van morgen!

19 juli 2018

Lees meer

Interview met Deufol in de Supply Chain-bijlage bij Trends van 21 juni.

Een klant die zijn goederen uit handen geeft moet op beide oren kunnen slapen. Die garantie bieden wij.” Aan het woord is Ralph Mertens, business development manager bij de verpakkingsmultinational Deufol.

21 juni 2018

Lees meer

Ontdek hoe Deufol uw importstromen beheert, ook van producten die nog giftige gassen bevatten.

Als u goederen importeert, is vlot op de markt te brengen van uw producten essentieel voor uw bedrijf. Goederenontvangst, douane-inklaring, kwaliteitscontroles, (re-) verpakking & (her-) etikettering, opslag & verzending naar uw klanten ... het is cruciaal om het tijdig, efficiënt en veilig te doen.

11 juni 2018

Lees meer

Deufol - Digital Champion 2018

Digitale competentie, niet alleen als een buzzword of belofte, maar consequent bedacht, ontwikkeld en geprogrammeerd en uiteindelijk beschikbaar gesteld als apps in onze eigen cloud.

26 maart 2018

Lees meer

Deufol maakt een veilige verpakking voor de Siemens racecar op zijn weg naar Las Vegas.

Door gebruik te maken van onze expertise, is het duidelijk dat Siemens niet wil gokken voor ze in Las Vegas aankomen! Deufol wil Siemens bedanken voor het vertrouwen!

8 november 2017

Lees meer

De solarwagen van het Punch Powertrain Solar Team is klaar voor verzending!

Deufol is trots om deel uit te maken van het ondersteunende bedrijf voor het Belgische team. Deufol Lier heeft niet alleen een kist op maat voorzien voor het transport van de Solarauto, uitrusting en reserveonderdelen, maar heeft ook ervoor gezorgd dat de high-tech batterijen kunnen worden verzonden.

21 augustus 2017

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x