9 februari 2022

8 tips voor het verschepen van grote en zware goederen (breakbulk zendingen)

Ben je actief in een sector zoals zware machines, machinebouw, projectlading, energie, mijnbouw of staalindustrie waar regelmatig grote stukken worden verscheept? Dan begrijp je de uitdagingen bij het verpakken en verzenden van grote en zware goederen.

Wanneer je stukgoed verscheept en het raakt beschadigd, is dat niet alleen frustrerend. Zulke transportschade kan ook ernstige gevolgen hebben zoals vertragingen, projectverstoringen en extra kosten.

zware goederen verschepen


Onze 8 tips voor het verpakken en verzenden van jouw grote of zware stukgoedzendingen:

Er zijn stappen die je kan ondernemen om je grote goederen te beschermen terwijl ze onderweg zijn. Wij geven je 8 tips om ervoor te zorgen dat je zendingen in perfecte staat op hun bestemming aankomen. 

Je kan dit zelf doen of je kan samenwerken met een verpakkingsbedrijf om je verpakkings- en verzendingsproces te verzorgen.

grote goederen verschepen

In ieder geval is het belangrijk dat je goederen goed verpakt worden voordat ze verzonden worden. De juiste verpakking is essentieel voor een schadevrij transport.

1. Maak het stuk grondig schoon

Een laag vuil, stof of ander los materiaal kan bestaande schade verdoezelen en maakt het moeilijker het artikel volledig te fixeren wanneer het wordt verpakt.

2. Vraag een schatting

Als je twijfelt aan de waarde van je goederen, raden we je aan om een professionele schatting te laten maken van de staat van je stukken voordat je ze verstuurt. Dit kan zeer nuttig zijn als je de zending wilt verzekeren of als er een geschil is over schade of de waarde van het artikel nadat het op de plaats van bestemming is aangekomen.

3. Inspecteer en beoordeel de staat van het product

Controleer het product voordat je het inpakt. Als het beschadigd is, moet je beslissen of de schade moet worden hersteld voordat je het inpakt. 

Kijk ook naar zaken die het product kwetsbaar kunnen maken voor schade tijdens het vervoer. Er kunnen bijvoorbeeld onderdelen zijn die ondersteuning of extra bescherming nodig hebben. Misschien zijn er schroeven of bouten die vaster moeten worden aangedraaid. 

4. Meet nauwkeurig

Het is belangrijk dat je de juiste lengte, breedte, hoogte en gewicht weet van de goederen die je gaat verzenden. Je hebt deze gegevens nodig wanneer je een geschikte transportverpakking kiest of bestelt.

5. Kies een kist of krat waarin je jouw goederen wilt verpakken. 

Op dit punt nemen veel bedrijven contact op met een in verpakking gespecialiseerd bedrijf voor hulp. Vooral voor artikelen die een ongewone vorm hebben en te groot zijn om in een gestandaardiseerde zeecontainer te worden gestopt. Of voor artikelen die breekbaar zijn en een beschermende verpakking nodig hebben. Een ervaren, gespecialiseerd verpakkingsbedrijf zoals DEUFOL kan de juiste, op maat gemaakte verpakking voorzien. Een verpakking die de goederen beschermt, ondersteunt en veilig op bestemming brengt.

Twijfel je over de juiste verpakking voor jouw goederen? Heb je er vragen over?

6. Verpak het stuk goed en degelijk

Verpakken lijkt heel eenvoudig. Je stopt het artikel gewoon in een kist en omringt het met verpakkingsmateriaal, toch? Helaas is het niet zo eenvoudig als het gaat om grote, zware en vaak ook waardevolle en breekbare goederen. Misschien heb je een verpakking nodig die een maximale bescherming biedt en een veilige behandeling tijdens het transport en de behandeling mogelijk maakt. Misschien wil je demping gebruiken om de schokken op te vangen die tijdens de behandeling en het transport ontstaan, of een speciale kist ontwerpen die de trillingen vermindert en het risico op beschadiging minimaliseert. Misschien heb je een vochtwerende folie nodig die elektrische artikelen beschermt tijdens vervoer over zee of verzending naar locaties met een hoge luchtvochtigheid. Of je hoeft misschien enkel krimpfolie aan te brengen om te beschermen tegen stof en vuil.

In dit stadium kan het nuttig zijn met een verpakkingsbedrijf samen te werken. Een industriële verpakkingsexpert kan je advies, hulp, professioneel verpakkingsmateriaal en uitrusting bieden.

7. Vraag naar de verzekeringsopties

Een goede verpakking vermindert risico's en minimaliseert de kans op schade, maar het kan niet alle risico's in het verzendingsproces elimineren. Het afsluiten van een verzekering kan nuttig zijn om de kosten van mogelijke schade tot een minimum te beperken. Een exportverpakkingsbedrijf kan je hierover adviseren.

8. Overhandig je verpakte vracht aan de vervoerder


Dit is de laatste stap: overhandig je verpakte vracht aan de vervoerder. Vertel of je vracht een speciale behandeling en extra zorg nodig heeft vanwege de waarde, breekbaarheid of andere factoren. Als je samenwerkt met een verpakkingsbedrijf, zullen zij deze stap voor je verzorgen zodat je het risico op schade minimaliseert. Zij zullen ook de nodige markeringen op de verpakking aanbrengen.

grote goederen verpakken

Hoe kies je een extern verpakkingsbedrijf?

Een samenwerking met een ervaren verpakkingsbedrijf kan het verschil maken tussen succes en mislukking als het gaat om het verzenden van een groot of zwaar stuk. Veel bedrijven beweren dat ze experts zijn op dit gebied, maar hoe kun je er zeker van zijn dat een verpakkingsbedrijf geschikt is voor jouw behoeften?

Zware goederen verpakken door Deufol

Tal van verpakkingsbedrijven zeggen dat ze veel expertise in huis hebben, maar het moet wel de juiste expertise zijn. Geen twee verpakkingsprojecten zijn hetzelfde. Contacteer daarom potentiële verpakkingspartners om te zien of ze soortgelijke projecten als het jouwe hebben behandeld.

Vraag ook naar hun infrastructuur, ervaring en certificering, want veel verpakkingsbedrijven die beweren grote experts te zijn, zijn eigenlijk vrij kleine ondernemingen.

Deufol is een internationale expert in het verpakken van industriële goederen. We hebben meer dan 2500 collega's verspreid over vestigingen in 12 landen wereldwijd. We hebben de mensen, de producten, de infrastructuur en de expertise om uw goederen veilig door elke stap van het traject te begeleiden. We beschikken over een team van ervaren en toegewijde verpakkingsexperts die voor elk project op maat gemaakte oplossingen ontwikkelen en implementeren.

Bij Deufol werken we voor bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren, zoals machinebouw, energie, automobielindustrie, lucht- en ruimtevaart, zware machines, en nog veel meer. Wij verpakken en beheren verschepingsprojecten naar landen over de hele wereld.

Bescherm je investering door met Deufol te werken.

Bij DEUFOL treden we bij elk verpakkingsproject op als jouw "projectmanager". We ontwerpen en implementeren een op maat gemaakte verpakkingsoplossing en nemen knelpunten voor onze rekening. Ook kunnen we het transport en de opslag verzorgen en je zending onderweg monitoren. Jij kan je concentreren op je kernactiviteiten. Je goederen zijn in goede handen.

Grote en zware goederen verpakken door Deufol

Het begint met een gesprek. Contacteer een Deufol verpakkingsexpert!

Tel:         +32 (0)3 488 21 92

Email:    belgium@deufol.com

We kijken ernaar uit om jouw project en de uitdagingen die het met zich meebrengt te leren kennen!

8 tips voor het verschepen van grote en zware goederen (breakbulk zendingen)

Hou rekening met de ISPM 15 richtlijn voor houten verpakkingsmateriaal bij export.

Wat is de ISPM15? Wat betekent het voor jouw export en exportverpakking? Hoe voorkom je dat jouw vracht door de douane geblokkeerd wordt omdat ze niet voldoet aan ISPM15? Lees er hier meer over!

17 augustus 2022

Lees meer

De bruin gemarmerde stinkwants (BMSB) maatregelen voor import in Australië en Nieuw-Zeeland.

Exporteer je naar Australië en Nieuw-Zeeland? Hou rekening met de seizoensgebonden maatregelen over de bruin gemarmerde stinkwants (BMSB). Lees er hier meer over.

12 augustus 2022

Lees meer

Vermijd blokkering van je goederen met Deufol ConPLY.

Verpak je exportvracht met de DEUFOL ConPLY verpakking. Een exportverpakking van hoogwaardig materiaal en niet geclassificeerd als massief hout. Zo vermijd je problemen bij douanecontroles op basis van de ISPM 15 richtlijn.

1 oktober 2020

Lees meer

Tips voor een succesvolle industriële verhuis

Sta je op het punt een machine, een productielijn, of misschien zelfs een hele fabriek te verhuizen? Lees onze tips voor een vlotte industriële verhuis.

22 juli 2022

Lees meer

DEUFOL en het Innoptus Solar Team: sponsoring verlengd én versterkt!

DEUFOL is sinds 2017 trotse sponsor van het Innoptus Solar team. Een team ingenieursstudenten dat met een zelf ontworpen én gebouwde zonnewagen wereldwijd races rijdt en prijzen pakt! We verlengen ons engagement tot eind 2024. En we breiden onze sponsoring uit. Zodat het team — zoals het een top team betaamt — op professionele wijze rond de wereld kan.

8 april 2022

Lees meer

Verpakkingsmateriaal webshop

Je wil je goederen zelf verpakken? Hiervoor kan je vanaf nu op de DEUFOL WEBSHOP terecht. Je vindt er verpakkingen en verpakkingsmaterialen waar DEUFOL, als professionele verpakker, dagelijks mee werkt. Verpak je goederen degelijk. Bestel je verpakkingsmateriaal bij Deufol!

18 januari 2022

Lees meer

Deufol bouwt een extra magazijn in de haven van Antwerpen.

Het is zover. De grondwerken voor de bouw van het extra magazijn op de site van Deufol Port of Antwerp zijn gestart! We bouwen er een nieuwe hal voor stockage en verpakking van industriële (breakbulk) vracht. Met deze uitbreiding verhogen we onze capaciteit met een extra magazijn van 5.460 m2. Een volgende stap in de uitbouw van Deufol Port of Antwerp, een maritieme HUB voor consolidatie, stockage en verpakking van industriële goederen!

26 oktober 2021

Lees meer

Voorbeeld industriële verpakking: ISPM 15 houten exportkist + isolatie + elektrische verwarming.

Bekijk onze case study over industriële verpakking: een ISPM 15-conforme houten exportkist voor maritiem transport, met extra isolatie en geïntegreerde elektrische verwarming. Om vorstvrij transport van breakbulk lading te garanderen. Naar Siberië. In de winter!

9 augustus 2021

Lees meer

Verpakking van een zware en buitenmaatse vracht - De 251 ton installatie van Siemens.

Een van de zwaarste projecten ooit voor DEUFOL. Het verpakken van een 251-ton zware installatie van Siemens die in één stuk vervoerd moest worden. Van verpakken tot verschepen. Ontdek hier hoe onze specialisten dit project hebben aangepakt!

6 augustus 2021

Lees meer

Deufol Lier, Port of Antwerp en Brussels Airport: VCA (her-)certificatie!

Dikke proficiat aan alle collega’s van Deufol Lier, Deufol Port of Antwerp en Deufol Brussels Airport! Ze doorstonden met glans de audits voor de hernieuwing van het VCA certificaat. De bevestiging dat in de sites van Deufol Lier, Port of Antwerp en Brussels Airport de Deufol collega’s veilig en goed georganiseerd werken. En dat ook dat de Deufol mobiele teams, die bij jou ter plaatse op het bedrijf komen verpakken, dat in alle veiligheid doen!

7 juli 2021

Lees meer

Deufol Port of Antwerp verhoogt de opslagcapaciteit: palletstellingen voor 5.000 palletplaatsen erbij!

Deufol Port of Antwerp verhuisde in 2020 naar de nieuwe locatie op Kaai 414 aan het Churchilldok. Het blijft niet bij de verhuis alleen. Deufol bouwt deze site uit tot een performante en veelzijdige HUB voor industriële exportverpakking en logistiek.

21 juni 2021

Lees meer

De Deufol mobiele verpakkingsteams. Nu beter dan ooit uitgerust. Met de Deufol mobiele gereedschapswagen!

De Deufol mobiele verpakkingsteams komen op allerhande werven en werkvloeren terecht. Daar gereedschap beheren, goed en veilig opbergen, makkelijk terugvinden, niets verliezen… Om vlot en veilig te werken. Voor onze klanten. Voor jou! Da's een uitdaging! En dat gaan we nu verbeteren. Met de nieuwe Deufol mobiele gereedschapswagen.

Lees meer

Case study: industriële verhuizing. Van België naar China.

Een volledig machinepark van 17 zware machines, met bijhorende randapparatuur en infrastructuur. Verhuizen van een fabriek in België naar China. Dringend. Dat was de uitdaging waarvoor onze klant ons contacteerde. Lees hier hoe Deufol het aanpakte.

Lees meer

Jouw industriële verpakkings- en logistieke expert in Polen.

De DEUFOL groep breidt uit naar Polen, Gdańsk. Vanaf het voorjaar van 2021, zullen wij onze verpakking & logistieke diensten aanbieden vanuit deze nieuwe locatie. Ontdek hier wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen!

Lees meer

BREXIT en de ISPM 15 richtlijn voor houten verpakking: wat met je export van de EU naar het VK?

Na brexit (sinds 1 januari 2021) geldt de ISPM 15 richtlijn voor houten exportverpakking. Hoe ga je om met stuwhout en houten verpakkingen bij export van de EU naar het Verenigd Koninkrijk? Lees hier wat je moet doen om blokkering van je vracht naar het VK te voorkomen.

25 januari 2021

Lees meer

Hoe kies je de juiste industriële verpakking voor je product?

Het is van cruciaal belang dat je goederen in perfecte staat op de plaats van bestemming aankomen. De juiste verpakking is belangrijk. Die is afhankelijk van je product en de transport- en opslagcondities. Hieronder vindt je de vragen die wij stellen om de juiste verpakkingsoplossing te kiezen.

Lees meer

DEUFOL Port of Antwerp verhuist naar Churchilldok, Kaai 414

Deufol Port of Antwerp verhuist naar een nieuwe locatie in de haven van Antwerpen: Vanaf 1 juni 2020 bedienen we je vanuit het Churchilldok, kade 414. Op deze nieuwe site, in het centrum van het Breakbulk-gebied in de haven, bieden wij je het volledige aanbod van Deufol Industriële Verpakkings- en Logistieke diensten aan. Om jouw Supply Chain naar een niveau hoger te tillen! De 40.000 m² grote, multimodaal geconnecteerde locatie (Water - Spoor - Baan) met een magazijn van 9000 m2 is AEO gecertificeerd.

19 mei 2020

Lees meer

COVID-19: DEUFOL WAREMME BLIJFT DE ZORGSECTOR BELEVEREN: DANKJEWEL! PROFICIAT! DOE ZO VOORT!

Deufol Waremme verdeelde de voorbije 3 weken meer dan 20.000 m3 aan gezondheidsproducten vanuit ons EDC aan ziekenhuizen en apotheken. Een record! DIKKE DANK U! Aan onze collega's die ondanks deze moeilijke tijden het beste van zichzelf blijven geven om tijdige leveringen te garanderen. Trots dat DEUFOL deel is van de toeleveringsketen om het Coronavirus te bestrijden!

24 maart 2020

Lees meer

Deufol verhuist een hoogtechnologische productielijn van België naar US.

Voor een klant in de sector van meetinstrumenten heeft Deufol recent een productielijn verhuisd van België naar USA. Deze verhuis was een “turnkey project”. De productielijn moest perfect werkend terug opgeleverd worden op de nieuwe locatie. We namen alles voor onze rekening: Demontage – Verpakking – Transport & Douane – Uitpakken en Montage. Industriële Verhuis: een Deufol expertise!

3 februari 2020

Lees meer

DEUFOL SUPPLY CHAIN SOLUTIONS TEAM: START!

DEUFOL start in 2020 in Benelux & Frankrijk met een DEUFOL SUPPLY CHAIN SOLUTIONS TEAM. We leiden onze collega's op zodat ze (beter) gewapend zijn om jou bij te staan in het analyseren en verbeteren van je logistiek management. Want DEUFOL staat voor een complete verpakkings- en logistieke dienstverlening op maat!

22 januari 2020

Lees meer

Deufol Saint-Nabord: Inhuldiging van de uitbreiding van het magazijn. Meer dan een hectare gewijd aan medische producten!

Deufol breidde zijn magazijn in Saint-Nabord - het Frans distributiecentrum voor Lohmann & Rauscher - uit met 3000 m2. Een goede reden om een feestje te organiseren!

28 maart 2019

Lees meer

Deufol Export Packaging Engineering workshop

Hoe de meest geschikte exportverpakking ontwerpen? Dat is maatwerk: Op maat van de transportroute: zee, lucht, weg? Op maat van het product: Zwaar of licht? Groot of klein? Breekbaar of robuust? Corrosie, temperatuur of schokgevoelig? ... Dit is wat DEUFOL-collega's leren in de DEUFOL BOX ENGINEERING WORKSHOPS. Zoals vandaag in Lier.

22 maart 2019

Lees meer

Deufol HOUThalen goes HOUT!!

Een mooi beeld bij Deufol Technics in Houthalen deze week: De eerste houten exportverpakkingen gebouwd en geleverd! Vanaf krijgt u van ons in Houthalen, naast expertise in staal, ook expertise in Exportverpakking! Een nieuwe stap om onze Industriële Verpakkingsservice in regio Limburg te versterken.

14 november 2018

Lees meer

Het Punch Powertrain Solar Team brengt een bezoek aan Deufol.

Gisteren bezocht het Punch Powertrain Solar Team sponsor Deufol. De raceauto 'Punch II' (3e in BRIDGESTONE WORLD SOLAR CHALLENGE 2017!) werd gepresenteerd aan het Deufol-personeel op onze Lier-site. In oktober neemt Punch II deel aan de CARRERA SOLAR ATACAMA in Chili, de zwaarste race voor solarcars ter wereld. Deufol zal opnieuw 'topklasse' verpakkingen leveren voor de 'topklasse' auto en materialen zodat ze veilig in Chili aankomen. Hopelijk brengt Punch II een medaille mee naar huis! Duimen maar!

25 juli 2018

Lees meer

Deufol ondertekent het VIL Charter Duurzame Logistiek!

Deufol streeft naar economische rentabiliteit mét respect voor mens en milieu. Want wij dragen mee de verantwoordelijkheid voor de generatie van morgen!

19 juli 2018

Lees meer

Ontdek hoe Deufol uw importstromen beheert, ook van producten die nog giftige gassen bevatten.

Als u goederen importeert, is vlot op de markt te brengen van uw producten essentieel voor uw bedrijf. Goederenontvangst, douane-inklaring, kwaliteitscontroles, (re-) verpakking & (her-) etikettering, opslag & verzending naar uw klanten ... het is cruciaal om het tijdig, efficiënt en veilig te doen.

11 juni 2018

Lees meer

Deufol - Digital Champion 2018

Digitale competentie, niet alleen als een buzzword of belofte, maar consequent bedacht, ontwikkeld en geprogrammeerd en uiteindelijk beschikbaar gesteld als apps in onze eigen cloud.

26 maart 2018

Lees meer

Deufol maakt een veilige verpakking voor de Siemens racecar op zijn weg naar Las Vegas.

Door gebruik te maken van onze expertise, is het duidelijk dat Siemens niet wil gokken voor ze in Las Vegas aankomen! Deufol wil Siemens bedanken voor het vertrouwen!

8 november 2017

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x